ONLINE DAGVOORZITTER

Met passie, plezier en pit zet ik me in voor jouw evenement

ONLINE DAGVOORZITTER VOOR JOUW EVENEMENT

Online en hybride evenementen zijn niet meer weg te denken in mijn werk als dagvoorzitter en moderator. De uitdaging? Wanneer ik zelf in het publiek zit, wil ik geboeid blijven, geïnspireerd worden en betrokken worden. Offline én online. Jij toch ook?

Van jaarcongres tot informatiebijeenkomst en van open dag tot werkjubileum: inmiddels heb ik ruimschoots ervaring als online dagvoorzitter en moderator. Altijd enthousiast, scherp en goed voorbereid. En ik help jou ook graag!

Is dit jou al eens overkomen?

Stel: je hebt de knoop doorgehakt: het wordt een online evenement. Op de dag zelf ben je er helemaal klaar voor, het programma staat en de sprekers zijn op tijd. Super. Totdat… je merkt dat de verbinding hapert en niet iedereen het goed kan volgen. Oh nee, technische problemen! De moderator van dienst valt zelf ook even stil: wat is plan B? Dan maar door naar het volgende programmaonderdeel. Leuk om de mensen in actiestand te zetten! 

De moderator heeft alleen het gevoel dat hij tegen de muur praat, want er komt weinig reactie van de deelnemers. Dat is jammer, want je hebt de input wel nodig om ze een opdracht mee te kunnen geven. Hopelijk redt de moderator zich hier uit, denk je terwijl je net buiten beeld staat. Hmm… misschien had je toch moeten gaan voor iemand met meer ervaring. Na een pauze verlopen de workshops gelukkig goed, al is het aantal kijkers wel afgenomen. En dan… tot overmaat van ramp heeft de eerstvolgende spreker ook nog online podiumvrees… 

Online publiek vs. offline publiek

Als online dagvoorzitter en moderator help ik je het publiek geboeid te houden. Onze spanningsboog is online een stuk korter. Daarom denk ik volop met je mee over de interactie. Hoe gaan we de mensen betrokken houden? Welke online tools zetten we in?

Ik ben een snelle denker en heb een oog voor (non-verbale) details. Zo benoem ik wat ik zie in beeld bij de online deelnemers en dat zorgt vaak voor hilariteit, maar ook betrokkenheid. Het is belangrijk dat iedereen zich gezien en gehoord voelt en tevens mee kan doen.

Werken met een online platform

Zelf heb ik gewerkt met meerdere online platforms: van Zoom tot Hopin en van Webex tot Let’s Get Digital. Ieder platform heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bedenk goed wat het doel is van jouw online of hybride event en bekijk vervolgens alle mogelijkheden.

Daarnaast komt mijn achtergrond in journalistiek en communicatie goed van pas. Interviewen kan ik als geen ander, zowel kritisch als empathisch. Het werken in een studio (op locatie) en met camera’s is mij niet vreemd. Samen zorgen we voor een optimale samenwerking tussen alle betrokkenen: van technische partij tot aan de sprekers.

Jij wilt dat een goede online dagvoorzitter:

  • …tot in de puntjes is voorbereid. En het liefst nog wat meer.
  • …het evenement met enthousiasme leidt, deskundig, scherp én met humor.
  • …de aandacht vasthoudt gedurende het evenement.
  • …jouw vragen beantwoord en dat er goed doorgevraagd wordt.
  • …goed nadenkt over de verschillende programmaonderdelen en hoe die in elkaar passen.
  • …de tijd bewaakt van begin tot eind.
  • …met haar energie door het beeldscherm knalt!

Dus… zie ik jou op het volgende online evenement?

CONTACT

VOLG JE MIJ AL?

STEL EEN VRAAG

15 + 2 =